Arwah minta beli tudung labuh, telekung – Harian Metro


Arwah minta beli tudung labuh, telekung

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

LENGGONG: “Arwah berperangai pelik apabila tiba-tiba meminta kami membelikannya tudung labuh dan telekung baru untuknya pada pagi hari kejadian dan selepas puas mendesak, isteri saya, Arabiah Alias, 58, bersetuju membelinya tetapi pada keesokan hari.

“Malah, dia juga beritahu mahu makan laksa sepuasnya di rumah saudara, Norhazita Taruddin di Kampung Pecah Batu, pada tengah hari dan mahu membeli pizza selepas itu,” kata Salleh Abdullah, 68, bapa kepada Fatin Nur Shahirah, 11, yang meninggal dunia kira-kira jam 12.30 tengah hari semalam.
Arwah yang juga pelajar Tahun Lima Sekolah Kebangsaan Bukit Balai, di sini, menghembuskan nafas terakhirnya di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di Ipoh selepas koma sejak 12 hari lalu apabila dirempuh sebuah kereta pada jam 12.30 tengah hari 31 Oktober lalu di Kilometer 1, Jalan Lenggong-Gerik di depan Dataran Lenggong.

 

Ketika kejadian, mangsa bersama rakannya berjalan kaki untuk ke rumah saudaranya di Kampung Pecah Batu apabila sebuah kereta dipandu seorang lelaki berasal dari Kampung Pahit, Gerik menghala ke Lenggong gagal mengelak mangsa yang berjalan di bahu jalan sebelum merempuhnya.
Rempuhan itu menyebabkan mangsa tercampak ke jalan raya dan cedera parah di kepala. Mangsa yang pengsan sebelum disahkan koma dikejarkan ke HRPB untuk menerima rawatan di unit rawatan rapi.
“Saya sedang bersiap untuk menunaikan solat Jumaat apabila dihubungi pihak hospital mengatakan anak bongsu kami daripada tujuh beradik sudah meninggal dunia. “Hancur luluh hati saya dan ahli keluarga lain kerana arwah tidak sempat memakai tudung labuh dan telekung baru dibelikan kami. Namun, kami reda menerima takdir ini,” katanya.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s