Gadis tak pulang lepas membeli-belah – Harian Metro


Gadis tak pulang lepas membeli-belah

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

BUKIT MERTAJAM: “Kami sekeluarga tidak pernah mengguris perasaannya, malah menurut kemahuannya jika dia berhasrat melangsungkan perkahwinan dengan kekasihnya,” kata Rosli Hashim, 44, bapa kepada Nor Sharmiza Rosli, 19, yang hilang ketika membeli barang di pekan Bukit Mertajam pada 5 Februari lalu.

Nor Sharmiza yang bekerja di Kawasan Perusahaan Prai, dekat sini, didakwa keluar dari rumah di Kampung Bukit Teh kira-kira jam 3.30 petang dengan memakai seluar dan baju sukan berwarna hitam.
Rosli berkata, dia bimbang apabila anak sulung daripada lapan beradik itu tidak pulang ke rumah pada hari sama dan berusaha menghubunginya, tetapi telefon bimbitnya tidak dapat dihubungi.

 

Rosli yang bekerja kampung berkata, isterinya, Sharimah Othman, 40, berusaha mencari Nor Sharmiza atau dipanggil along termasuk menghubungi saudara serta rakannya, tetapi gagal menemuinya.
Katanya, dia membuat laporan di Balai Polis Machang Bubok pada 7 Februari lalu.
Rosli berkata, dia ada menemui kekasih anaknya yang tinggal di Cherok Tok Kun, dekat sini, tetapi lelaki itu tidak mengetahui di mana Nor Sharmiza berada. “Saya sangat bimbangkan dirinya apatah lagi dia seorang yang lurus bendul,” katanya ketika ditemui di kediamannya di Kampung Bukit Teh dekat sini, kelmarin.

Menurutnya, selama 10 hari Nor Sharmiza tidak pulang, kedua-dua adik perempuannya iaitu Siti Zulaika, 5, dan Nur Maisarah, 4, merindui kakaknya itu sehingga mereka demam.
“Saya rayu supaya along pulang ke rumah segera kerana kami semua merindui along,” katanya. Mereka yang menemui Nor Sharmiza boleh menghubungi balai polis berhampiran atau menghubungi Rosli di talian 017-4614286.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s