Pemotong rumput nafi rogol remaja – Berita Harian


Pemotong rumput nafi rogol remaja

2011/03/17

  MOHD FADLI dibawa keluar dari  Mahkamah Sesyen Kota Bharu, semalam.

MOHD FADLI dibawa keluar dari Mahkamah Sesyen Kota Bharu, semalam.

KOTA BHARU: Seorang pemotong rumput dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, semalam atas dua tuduhan merogol seorang remaja berusia 14 tahun di Tanah Merah pada Januari dan Februari lalu.

Mohd Fadli Zakaria, 29, dari Kampung Mak Jintan, Jedok, Tanah Merah, mengaku tidak bersalah atas tuduhan itu di hadapan Hakim Rofiah Mohamad.

Bagi tuduhan pertama, Mohd Fadli didakwa merogol seorang remaja berusia 14 tahun lima bulan di sebuah rumah kosong yang masih dalam pembinaan di Jalan Tanah Merah-Jeli antara jam 1.30 pagi hingga 1.35 pagi, 25 Januari lalu.

Mohd Fadli juga didakwa merogol mangsa yang sama di rumah tidak bernombor di Kampung Banggol Yek, Jedok Nibong, Tanah Merah, antara jam 1.30 pagi hingga 1.45 pagi pada 25 Februari lalu.

Bagi dua pertuduhan itu, dia dituduh mengikut Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan, jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman maksimum penjara 20 tahun dan sebatan.

Pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwa Raya, Nor Hamizah Ghazali. Rofiah menetapkan 25 April ini untuk tarikh sebutan semula kes itu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s