KPM menang pingat emas – Bernama


KPM menang pingat emas

PUTRAJAYA 2 Ogos – Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) meraih pingat emas dalam kategori “Penyumber Luaran Perkongsian Terbaik” pada satu persidangan antarabangsa dan anugerah Asia Pasifik 2011 di Gold Coast, Australia pada 22 Julai lalu.

Kemenangan itu melayakkan KPM untuk bertanding pada pusingan akhir dunia pada 1 hingga 4 November di Palms Resort, Las Vegas.

KPM bakal bersaing dengan Sektor Penyumber Luaran terbaik dari benua Amerika Utara dan Selatan, Eropah, Timur Tengah serta rantau Afrika.

Menurut kenyataan KPM hari ini, kemenangan itu adalah hasil perkongsian Penyumber Luaran Bijak antara KPM dengan VADS Business Process Sdn. Bhd., anak syarikat Telekom Malaysia.

Kenyataan itu juga menyebut, ini membuktikan bahawa prestasi dan mutu perkhidmatan dapat dipertingkat dengan cemerlang menerusi perkongsian bijak yang dibangunkan mengikut perancangan serta pelaksanaan mantap. – BERNAMA

Katanya, perkongsian itu juga mampu menangani segala kelewatan dan kesukaran mendapatkan maklumat berkaitan KPM dengan berkesan, termasuk rungutan serta keluhan orang ramai. – BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s