Kementerian Pelajaran digesa teliti modul pelajaran sekolah tahfiz – Harian Metro


Kementerian Pelajaran digesa teliti modul pelajaran sekolah tahfiz

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

SUNGAI PETANI: “Saya minta Kementerian Pelajaran dan pihak berkaitan membuat siasatan segera kejadian seorang murid lelaki berusia sembilan tahun diliwat pelajar seniornya,” kata Ketua Umno Bahagian Baling, Datuk Abd Azeez Abd Rahim.

Abd Azeez berkata, dia juga mahu polis mengambil tindakan tegas terhadap suspek walaupun pelaku di bawah umur dengan menjalankan siasatan terperinci.
“Pada masa sama, Kementerian Pelajaran juga diminta menyiasat semua sekolah pondok dan sekolah tahfiz yang beroperasi di negeri ini serta meneliti modul pelajaran dan program orientasi pelajar yang diguna pakai supaya kejadian sama tidak berulang.

 

“Pihak berkenaan perlu menyiasat status sekolah agama tahfiz terbabit serta modul digunakan kerana saya difahamkan semua tenaga pengajarnya terdiri daripada anak kepada mudir sekolah terbabit.
“Saya minta polis mengutamakan kes seumpama ini, selain mahu Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) Baling bertindak segera dan mencari jalan penyelesaian bagi memastikan kejadian ini ditangani,” katanya ketika mengunjungi mangsa di sini, semalam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s