Pihak sekolah usaha tuntutan takaful – Harian Metro


Pihak sekolah usaha tuntutan takaful

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

MERU: “Pihak sekolah sedang mengusahakan supaya keluarga murid yang meninggal dunia Isnin lalu dipercayai akibat keracunan dapat insurans takaful, sekurang-kurangnya diharap dapat mengurangkan beban keluarga itu.

“Seluruh warga sekolah amat bersimpati dengan kejadian ini. Kami juga sudah mengadakan bacaan tahlil mendoakan arwah dicucuri rahmat,” kata Guru Besar Sekolah Kebangsaan (SK) Binjai, Azman Mingan berhubung kematian murid tahun lima sekolah itu, Nurdini Mohamad Ali.
Harian Metro semalam melaporkan Nurdini maut Isnin lalu manakala keluarganya dimasukkan wad Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang selepas berbuka puasa juadah dibeli di bazar Ramadan bersebelahan sekolahnya sehari sebelum itu.

 

Mengulas mengenai kedudukan bazar yang terletak berhampiran sekolah itu, Azman berkata, itu di bawah bidang kuasa pihak berkuasa tempatan (PBT) dan ia di luar kuasa pihaknya.
Ditanya sama ada pihaknya menerima laporan murid lain yang tidak hadir ke sekolah kerana sakit perut akibat keracunan makanan, katanya, setakat ini beliau dimaklumkan tiada murid lain mengalami keadaan itu selain adik-beradik arwah Nurdini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s