Dua remaja maut motosikal bertembung – Bernama


Dua remaja maut motosikal bertembung

2011/08/22

KUALA TERENGGANU: Dua remaja maut selepas motosikal yang ditunggang mereka bertembung sesama sendiri dalam kemalangan di Kampung Kedai Buluh, Jalan Kampung Surau Haji Yaacob, Titian Baru, Marang malam tadi.

Mohd Amirul Azlan Shafie, 21 maut di tempat kejadian, manakala Adam Safuan Jaafar, 15, pelajar tingkatan tiga Sekolah Menengah Sultan Mansor, Kedai Buloh, disahkan meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital.

Ketua Polis Daerah Marang, DSP Ahmad Mazlan Yahaya, berkata nahas kira-kira 7.00 malam itu berlaku apabila Mohd Amirul Azlan dipercayai hilang kawalan motosikal yang ditunggangnya sebelum merempuh motosikal Adam Safuan dari arah bertentangan.

Katanya, akibat pertembungan itu kedua-dua mangsa yang masing-masing berasal dari Kampung Surau Panjang dan Kampung Surau Haji Daud, cedera parah di kepala dan anggota badan.

“Kita percaya kedua-dua mangsa menunggang motorsikal dalam keadaan laju dan akibat rempuhan yang kuat itu menyebabkan kedua-duanya mengalami kecederaan parah,” katanya kepada pemberita di sini.

Mayat kedua-dua mereka dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah untuk bedah siasat. – BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s