Maut ketika hantar kertas UPSR – Utusan


Maut ketika hantar kertas UPSR

 

Oleh MOHD. ZAAIN MD. ZIN
utusansarawak@utusan.com.my

 

ANGGOTA Bomba dan Penyelamat mengeluarkan Khusaini Sulong yang maut selepas tersepit dalam kemalangan di Jalan Osman, Sibu, semalam. – UTUSAN/ZAAIN MD. ZAIN

 

SIBU 8 Sept. – Seorang pemandu di Jabatan Perdana Menteri (JPM) maut selepas kenderaan pacuan empat roda (4WD) yang dipandunya bertembung dengan sebuah lagi kenderaan jenis sama ketika mengiringi konvoi pegawai Jabatan Pelajaran negeri menghantar kertas Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) ke Bintulu, semalam.

Kejadian berlaku pukul 8.40 pagi ketika mangsa, Khusaini Sulong, 39, bersama dua rakannya, Ranno Mainor, 24, dan Mohd. Khairul Sharizan, 27, melalui Jalan Tunku Osman di sini.

Kushaini yang berkhidmat di Pejabat Ketua Pegawai Keselamatan Negara, JPM, meninggal dunia di tempat kejadian, manakala Ranno pula cedera parah dan dihantar ke Hospital Sibu.

Pemandu sebuah lagi 4WD jenis Toyota Hilux dan Mohd. Khairul, cedera ringan di bahagian kepala dan turut dihantar hospital sama untuk rawatan.

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Shafie Ismail berkata, kemalangan dipercayai berlaku apabila pemandu Toyota Hilux yang datang dari arah bertentangan itu gagal mengawal kenderaannya.

“Ia melanggar pembahagi jalan dan bertembung dengan kenderaan dipandu Kushaini sebelum melanggar dua kenderaan lain yang mengikuti dari belakang.

“Bagaimanapun kenderaan lain termasuk yang dinaiki pegawai Jabatan Pelajaran negeri itu terselamat,” katanya di sini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s