Guru dituduh cabul pelajar lelaki 7 tahun – Bernama


Guru dituduh cabul pelajar lelaki 7 tahun

2011/09/13

KUALA LUMPUR: Seorang guru sebuah sekolah rendah mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini terhadap tuduhan mencabul seorang pelajar lelaki berusia tujuh tahun Mac lalu.

Mohd Sabri Che Bedolah, 34, dari Taman Kajang Utama, Kajang, Selangor, didakwa mencabul kehormatan pelajar itu di tangga sekolah berkenaan pada 12 tengah hari 4 Mac lalu.

Mohd Sabri yang diwakili peguam Wan Ahamad Fadzil Wan Omar didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan (Akta 574) yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua hukuman berkenaan, jika disabit kesalahan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya, Norasyikin Ahmad, menawarkan jaminan sebanyak RM11,000 dengan seorang penjamin tetapi Wan Ahamad Fadzil merayu supaya wang jaminan itu dikurangkan kepada RM3,000 kerana anak guamannya terpaksa menanggung anak yang masih bersekolah serta keluarganya.

Majistret Aizatul Akmal Maharani membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM6,000 kemudian menetapkan 13 Oktober depan untuk sebutan kes.

Ibu Mohd Sabri membayar jaminan itu.

Di Mahkamah Majistret lain, seorang lelaki dipenjara 15 bulan dan dikenakan tiga sebatan selepas mengaku bersalah memiliki sebilah pisau tanpa kebenaran di Jalan Metro Perdana Barat 3, Taman, Usahawan, Kepong pada 5 September lalu.
Michael Bajar anak Lagai, 24, dari Taman Indah Perdana, Kepong, yang tidak diwakili peguam didapati memiliki pisau yang diselitkan di pinggangnya.

Ketika ditanya Majistret Zaki Asyraf Zubir kenapa dia membawa pisau itu, Bajar menjawab “untuk minta hutang”.

Pendakwaan dijalankan oleh Timbalan Pendakwa Raya Siti Aisyah Ahmad. – BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s