Calon PMR bersama seorang rakan maut dalam kemalangan – Bernama


Calon PMR bersama seorang rakan maut dalam kemalangan 

2011/09/18

ALOR SETAR: Seorang calon Penilaian Menengah Rendah (PMR) bersama rakannya maut dalam kemalangan awal hari ini selepas dilanggar sebuah jip semasa membuat pusingan U di Batu 2 Jalan Langgar di sini.

Ketua Trafik dan Ketenteraman Awam Daerah Kota Setar, Deputi Superintendan Mohd Sham Abdullah, berkata mangsa meninggal dunia di HSB jam 3 pagi.

Kejadian itu berlaku jam 1.15 pagi semasa mangsa Mohd Fatullah Yassin, 15, bersama rakannya dikenali sebagai Mohd Shahman, 16, yang menunggang motosikal, sedang dalam perjalanan ke rumah kawan mereka di Taman Pulai Jaya di sini.

Mohd Fatullah adalah pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Syed Omar manakala Mohd Shahman pula pelajar Sekolah Menengah Teknik Jalan Stadium di sini.

Abang Mohd Fatullah, Mohd Faqeh Yassin, 22, berkata adiknya ke rumah jiran selepas pulang dari rumah bapa saudara mereka di Kem Tentera Udara Diraja Malaysia di Kepala Batas dekat sini.

Bercakap kepada pemberita di Unit Forensik Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, beliau berkata, keluarganya tidak tahu bila Fatullah keluar dari rumah jirannya untuk pergi mengambil Shahman.

Katanya, mayat adiknya akan dibawa ke kampung mereka di Parit, Perak untuk dikebumikan. – BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s