Dua kanak-kanak mati lemas dalam kolam mandi – Bernama


Dua kanak-kanak mati lemas dalam kolam mandi

2011/09/18

KUANTAN: Dua kanak-kanak ditemui lemas di kolam mandi sebuah resort di Jalan Beserah, dekat sini, hanya kira-kira selepas 25 minit bapa mangsa mendaftar masuk ke resort berkenaan.

Mangsa, pelajar Sekolah Kebangsaan Lepar Utara 8, Mohd Firdaus Samsol, 7, dan adiknya, Mohd Ridzuan Hakim Samsol, 5, ditemui terbaring di dasar kolam oleh bapa mereka, Samsol Ibrahim, 30-an, kira-kira 12.35 tengah hari semalam.

Menurut Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Pahang Ibu Pejabat Polis Daerah Kuantan, DSP Kamaruzzaman Jaafar, mereka sekeluarga dari Felda Lepar Utara, Maran baru tiba di sini untuk bercuti di resort tersebut.

“Samsol yang bekerja sebagai penyelia sebuah syarikat, baru saja mendaftar masuk ke resort tersebut kira-kira 12.10 tengah hari dan keluar sebentar untuk membeli minuman pada 12.25. Ketika keluar dari bilik, kedua-dua
kanak-kanak itu mengikuti bapanya, sementara isterinya, 30-an berada di dalam bilik.

“Samsol keluar dengan menaiki kereta untuk membeli minuman tanpa membawa kedua-dua anak lelakinya. Sepuluh minit kemudian, dia balik dan mendapati anaknya tiada,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Kamaruzzaman berkata, penyelia tersebut bergegas mencari anaknya di sekitar kolam mandi resort terbabit dan tergamam apabila ternampak kedua-dua mangsa terbaring kaku di dasar kolam.
Mayat kanak-kanak itu dihantar ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) Kuantan untuk bedah siasat. Hasil bedah siasat mengesahkan mangsa meninggal dunia akibat lemas, katanya.

Beliau berkata, mayat Mohd Firdaus dan Mohd Ridzuan dibawa balik ke rumah keluarga mereka di Felda Kemayan, Bera kira-kira 8 malam semalam dan selamat dikebumikan tengah hari tadi. – BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s