Tarikh akhir memasukkan markah bagi keseluruhan peperiksaan SAPS


PENGUMUMAN PENTING
1.Mesyuarat Penyelarasan Bersama JPN bagi Pelaksanaan SAPS Bil2/2011 yang dipengerusikan oleh TKPPM (D) telah memutuskan bahawa tarikh akhir memasukkan markah bagi keseluruhan peperiksaan yang diwajibkan bagi tahun 2011 adalah pada 30 November 2011. 
2.Pihak BPSH akan mendapatkan analisis peperiksaan bagi PAT dan percubaan SPM terus dari SAPS. Sehubungan itu, JPN dan PPDdipohon mempastikan semua sekolah membuat pengisian lengkap mengikut tarikh-tarikh yang ditetapkan.Bagi Peperiksaan Percubaan SPM, tarikh akhir pengisian yang dipersetujui bersama dengan BPSH adalah pada 10 Oktober 2011.
3. SEMAKAN IBUPAPA. SAPS telah menyediakan satu lagi kemudahan yang membolehkan pihak ibubapa melihat prestasi pencapaian anak mereka. Sila klik menu pilihan di sebelah kiri dan masukkan ID pelajar (seperti di SMM), pilih jenis peperiksaan dan jenis laporan. Sebarang pertanyaan dan cadangan bolehlah diajukan ke crew.saps@gmail.com.
4.Sila ambil maklum bahawa perubahan gred bagi Menengah Atas adalah seperti berikut:D(45-49), E(40-44), G(1-39). Maklumat terperinci boleh dimuat turun dari butang Muat Turun.Penyelaras SAPS JPN dan PPD sekarang boleh mewujudkan ID Pengguna bagi pegawai-pegawai di peringkat JPN dan PPD. Kemudahan ini boleh dibuat melalui menu Kemudahan -> Senarai Pengguna -> Tambah Pengguna (level JPN/PPD SAHAJA).

SEMAKAN IBU BAPA: http://saps.moe.gov.my/ibubapa2/index.php

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s