Pakej khas untuk derma baju sekolah – Bernama


Pakej khas untuk derma baju sekolah

16/11/2011 1:27pm

 

JITRA — Sempena sesi persekolahan baru tahun depan, sebuah busana pakaian di Bandar Darul Aman di sini menawarkan pakej pakaian sekolah pada harga istimewa untuk badan-badan korporat, agensi kerajaan, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) serta sekolah-sekolah di negeri ini.

Pemilik Busana Noriah Sdn. Bhd., Noriah Awang berkata, mereka menawarkan pakej khas untuk mana-mana pihak yang ingin membeli pakaian sekolah untuk murid tahun satu hingga enam secara pukal atau borong untuk didermakan kepada pelajar miskin atau anak-anak yatim.

Katanya, pakej itu termasuk sepasang baju kurung, kain, stokin serta tudung untuk pelajar perempuan berharga antara RM50 hingga RM60 bagi setiap pembelian melebihi 30 pasang.

“Bagi pakaian murid lelaki pakej termasuk sepasang baju kemeja, seluar dan stokin berharga antara RM42 hingga RM48, jika ingin tambah kasut harganya antara RM23 hingga RM28 sepasang,” katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Katanya setiap pakej yang ditempah akan siap dan dihantar kepada pelanggan dalam tempoh seminggu atau dua minggu bergantung kepada kuantiti yang dikehendaki.

Setiap tempahan boleh dibuat terus dengan datang sendiri ke busananya di Taman Mahsuri, Bandar Darul Aman di sini atau menghubungi Noriah di talian 012-4803785 atau 04-9179448.

Katanya, pada masa kini pihaknya hanya menawarkan pakej untuk pelajar sekolah rendah dan berhasrat untuk meluaskan penawarannya ke negeri-negeri lain pada masa akan datang. — Bernama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s