3 beradik parah ditetak perompak – Metro


3 beradik parah ditetak perompak

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

MARAN: Tiga beradik parah selepas ditetak sekumpulan lima perompak bersenjatakan parang yang memecah masuk rumah mereka di Felda Jengka 10, di sini, awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.30 pagi itu, tiga beradik berkenaan, Mohd Shahidi Ismail, 23, Mohd Faiz, 20 dan Al-Hafiz,16, cedera di kepala, tangan serta badan selepas bergelut dengan kumpulan perompak terbabit dan kini dirawat di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas), Temerloh.
Turut cedera dalam pergelutan itu, seorang anggota Rela tanah rancangan berkenaan, Saiful Amri Kamarudin, 29, yang bergegas ke tempat kejadian selepas menyedari berlaku sesuatu yang tidak kena ketika melalui rumah mangsa.

 

Menceritakan semula detik mencemaskan itu, bapa kepada tiga beradik berkenaan, Ismail Mohd Nor, 60, berkata perompak yang dipercayai warga asing dikesan memecah masuk melalui pintu belakang dan menggeledah rumahnya bagi mencari barangan berharga.
“Bagaimanapun, tiga anak saya yang tidur di ruang tamu tiba-tiba terjaga selepas terdengar bunyi bising dan ternampak perompak menggeledah rumah.
“Tiga anak menyergah perompak terbabit dan cuba menangkap mereka sebelum berlaku pergelutan. Ini menyebabkan mereka (perompak) bertindak ganas dengan menyerang menggunakan parang dalam usaha melepaskan diri,” katanya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s