Sekolah harian juga boleh cemerlang: Muhyiddin – Bernama


Sekolah harian juga boleh cemerlang: Muhyiddin

2011/11/24

BANDAR BAHARU (Kedah): Kerajaan kini lebih menumpukan kepada usaha meningkatkan keupayaan sekolah harian berbanding membina lebih banyak sekolah berasrama penuh, kata Tan Sri Muhyddin Yassin.

Timbalan Perdana Menteri berkata, pembinaan sekolah berasrama penuh melibatkan kos yang besar kerana perlu disediakan asrama dan kemudahan lengkap sedangkan sekolah harian, walaupun tanpa kemudahan asrama, masih boleh ditingkatkan pencapaiannya.

Muhyiddin, yang juga Menteri Pelajaran, berkata banyak sekolah yang dikategorikan sebagai Sekolah Berprestasi Tinggi adalah dalam kalangan bukan sekolah berasrama penuh.

“Dasar Kementerian Pelajaran nak jadikan semua sekolah harian cemerlang,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis Jamuan Rakyat 1Malaysia di Dataran Serdang di sini hari ini.

Hadir sama, Pengerusi Barisan Nasional (BN) Kedah, Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah, Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir yang juga Timbalan Pengerusi BN Kedah, dan Penyelaras Parlimen Kulim/Bandar Baharu, Datuk Abdul Aziz Sheikh Fadzir. – BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s