‘Mahu jadi sehebat Apek’ – Metro


‘Mahu jadi sehebat Apek’

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

BALING: Kanak-kanak lelaki yang menggemparkan negara kerana mempunyai berat badan 115 kilogram ketika menyertai upacara Khatan Perdana kenduri 1Malaysia, di sini, kelmarin bercita-cita menjadi seperti penjaga gol pasukan harimau muda, Mohd Khairul Fahmi Che Mat (Apek) satu hari nanti.

Mohd Aiman Hakimi Hanafi, 11, berkata, walaupun dia mungkin tidak mampu menjadi penjaga gol pasukan negara seperti Apek, satu hari nanti namun dia tetap berazam menjadi sehebat idolanya itu. dalam apa jua bidang disertainya. “Saya tak kisah begini kerana saya tidak pernah ambil hati dengan kata-kata orang. Kebanyakan orang juga menerima saya dan mereka berkawan dengan saya seperti biasa. “Sukan yang paling saya minat adalah bola sepak dan saya paling suka posisi penjaga gol bila bermain dengan rakan pada waktu petang,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Sadek, Mukim Kupang, di sini, semalam.
Mohd Aiman antara 400 kanak-kanak yang menyertai majlis berkhatan anjuran Kelab Putera 1Malaysia dengan kerjasama Pejabat Pelajaran Baling/Sik dan Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) Sekolah Kebangsaan (SK) Tunku Putera, di sini, kelmarin.

 

Sementara itu, ibu Mohd Aiman, Jamilah Awang, 38, berkata, anaknya itu dilahirkan normal dengan berat badan 3.2 kilogram, namun sehingga usia dua tahun dia hanya minum susu berasaskan soya yang disyorkan doktor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s