Murid dikhuatiri lemas tergelincir di Sungai Triang – Bernama


Murid dikhuatiri lemas tergelincir di Sungai Triang

2011/11/30

BERA: Seorang murid lelaki tahun tiga Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina Triang 2, Pua Ru Xiang dikhuatiri lemas di Sungai Triang dipercayai tergelincir ketika bermain bersama dua lagi rakannya berhampiran jeti sungai itu pada jam 5.15 petang semalam.

Ketua Polis Daerah Bera, Deputi Superintendan Mohd Zahid Mohd Noor, berkata gerakan mencari dan menyelamat mangsa dimulakan semalam sejurus pasukan polis menerima laporan mengenai kejadian tersebut.

Katanya, usaha mencari yang dijalankan sehingga petang ini bagaimana pun masih gagal berikutan arus air sungai yang deras.

“Pasukan berkenaan akan meneruskan gerakan mencari di kawasan melebihi 100 meter dari tempat mangsa dipercayai tergelincir termasuk mencari di kawasan yang dipenuhi dengan pokok-pokok kerana dibimbangi mangsa tersangkut di kawasan tersebut,” katanya kepeda pemberita di sini, hari ini.

Menurut beliau gerakan mencari dan menyelamat menggunakan tujuh bot termasuk dua bot milik orang awam.

Berikutan kejadian ini, beliau menasihati ibu bapa supaya memantau pergerakan anak masing-masing pada musim cuti persekolahan ini dan menjauhi kawasan sungai bagi mengelak kejadian lemas. – BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s