Marah isteri belasah anak – Metro


Marah isteri belasah anak

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

PENAMPANG: Seorang suami yang berang apabila mendapati isterinya tiada di rumah secara tiba-tiba ‘naik minyak’ apabila membelasah anak lelakinya berusia 11 tahun hingga pengsan selain menetak bapanya dengan pisau dalam kejadian amuk di Kampung Maruntum, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 4 petang itu, warga emas, Kamles Jamil, 69, terpaksa menyelamatkan diri dengan terjun ke laut selepas tindakan ganas anaknya berusia 31 itu turut mencederakan dagu mangsa.
Difahamkan, warga emas itu juga terpaksa bersembunyi dengan berendam dalam air lebih 30 minit sebelum keluar mendapatkan rawatan di Hospital Queen Elizabeth (HQE) di Kota Kinabalu.

 

Tindakan kejam supsek menyebabkan mangsa terpaksa menerima lima jahitan di dagu kirinya.
Menurut Kamles, anak lelakinya itu dikatakan pulang ke rumah dalam keadaan marah sambil bertanyakan mengenai isterinya sebelum mencari di sekitar kawasan rumah.
“Saya memberitahu yang isterinya tiada di rumah sejak pagi dan tidak tahu destinasinya. Sebaik mendengar jawapan itu, dia tiba-tiba berang sebelum terus memijak dada anak lelakinya sendiri hingga pengsan,” katanya.

 

 

Katanya, tidak cukup dengan itu, anak lelakinya itu terus mengambil pisau di dapur lalu melibas ke arahnya selepas gagal ditenangkan.
“Libasan pertama itu terkena dagu menyebabkan saya terus terjun ke laut bagi menyelamatkan diri. Selepas memastikan keadaan reda, baru saya berani keluar lalu terus meminta bantuan jiran supaya dihantar ke hospital,” katanya.

 

Katanya, selepas menerima rawatan, dia membuat laporan polis mengenai kejadian berkenaan.
Difahamkan, isteri mangsa berusia 30-an keluar rumah kerana tidak tahan apabila sering dipukul suspek.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Penampang, Deputi Superintendan Ratan Kumar Singh ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s