100,000 serbu Pameran Pendidikan Facon – Metro


100,000 serbu Pameran Pendidikan Facon

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

KUALA LUMPUR: Pameran Pendidikan Facon 2011 ke-31 berjaya mencecah sasaran pengunjung hampir 100,000 orang terdiri daripada pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) untuk mendapatkan maklumat mengenai peluang melanjutkan pelajaran ke peringkat pengajian tinggi.

Mereka tidak melepaskan peluang berkunjung ke ruang pameran membabitkan 800 institusi pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta sejak ia berlangsung dua hari lalu dan berakhir semalam, di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).
Pelajar Sekolah Menengah Teknik Kuala Lumpur, Khairunnisa Syahirah Azman, 17, berkata pameran pendidikan anjuran Facon Exhibitions Sdn Bhd ini berbeza berbanding pameran yang pernah dikunjunginya kerana ia lebih besar dan membabitkan lebih banyak IPT dalam dan luar negara.

 

“Saya teruja kerana sudah hampir selangkah menuju menara gading, oleh itu, saya tidak mahu tersilap membuat pilihan pusat pengajian yang sesuai dengan bidang diminati,” katanya yang hadir bersama dua lagi rakannya ke pameran berkenaan, semalam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s