Ugut lari gadis – Metro


Ugut lari gadis

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

MARANG: Seorang gadis berusia 19 tahun berdepan saat mencemaskan apabila dia diugut untuk dilarikan empat perompak yang memecah masuk rumah keluarganya di Kampung Kelulut, di sini, kelmarin.

Anina Alias berkata, perompak terbabit membuat ugutan itu bagi mendapatkan barangan berharga daripada keluarganya dalam kejadian jam 3 pagi.
Katanya, sebelum itu dia yang tidur dikejutkan seorang daripada empat perompak terbabit yang masuk ke biliknya.

 

“Bilik saya tidak berkunci menyebabkan dia mudah masuk sebelum mengarahkan saya bangun dan mengikutnya ke bilik ibu. Setiba di situ, saya terkejut melihat semua ahli keluarga berada di dalam bilik itu,” katanya.
Menurutnya, kecuali adik perempuannya berusia 10 tahun, perompak terbabit mengikat kaki dan tangan ibu bapanya, Hawa Bakar, 52, dan Alias Ahmad, 61, serta abang, Mohd Azmeer, 22, dan seorang adik lelakinya berumur 14 tahun.
“Saya mendengar seorang perompak bertubuh gempal mengugut melarikan saya jika tidak mendapat barangan berharga dan mengarahkan ibu menyerahkan semua barangan berharga yang ada dalam rumah.

 

 

“Kata-kata perompak itu menyebabkan saya menangis kerana bimbangkan keselamatan diri. Dalam hati, saya berdoa agar tidak diapa-apakan,” katanya.
Bagaimanapun, dia lega apabila perompak berkenaan beredar jam 3.45 pagi selepas memperoleh hasil diinginkan.

 

Kejadian itu menyebabkan keluarga Nor Anina kerugian RM80,000 apabila wang tunai RM7,000, barangan kemas, komputer riba dan telefon bimbit milik mereka dilarikan perompak terbabit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s