Arwah anak mahu beli alat sekolah – Metro


Arwah anak mahu beli alat sekolah

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

MANJUNG: Hasrat seorang pelajar mahu membeli krim pencuci muka tidak kesampaian apabila mangsa, Ahmad Faizal Ahmad Termizi, 16, turut maut dalam kemalangan ngeri itu.

Ibu mangsa, Siti Khatijah Abd Kader, 47, berkata, anaknya yang menuntut dalam tingkatan tiga ada menyatakan keinginan mahu membeli krim pencuci muka selain peralatan sekolah bagi menyambut sesi baru persekolahan Rabu ini.
Menurutnya, anaknya itu meminta kebenaran untuk ke bandar Manjung bagi membeli perkakas sekolah kira-kira jam 2 petang kelmarin bersama kumpulan rakan karibnya itu.

 

Dia tidak menyangka sesuatu buruk berlaku hanya sempat memberikan wang sambil meminta anaknya itu pulang awal ke rumah.
“Namun, saya hanya mengetahui kejadian nahas kira-kira jam 11 malam apabila dimaklumkan jiran tetangga ketika ingin tidur.
“Jantung saya hampir gugur apabila dimaklumkan anak saya mati akibat kemalangan ngeri itu,” katanya sambil menitiskan air mata.

 

 

Sementara itu, saksi kejadian yang juga pemandu kereta Honda Civic di belakang kenderaan dinaiki semua mangsa mendakwa tergamam apabila melihat mangsa melayang tercampak di depan matanya.
Saksi itu yang mahu dikenali sebagai Osman, 39, berkata, dia dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Lekir selepas menghadiri jamuan di Teluk Senangin, di sini.

 

“Sebaik kemalangan berlaku membabitkan MPV di depan mata, saya sempat melihat seorang mangsa melayang jatuh di atas kereta saya,” katanya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s