Kembar tiga tarik perhatian – Metro


Kembar tiga tarik perhatian

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

KOTA BHARU: “Barangkali ia anugerah Allah SWT kerana sebelum menerima kelahiran kembar tiga ini, kami kehilangan seorang anak ketika berusia sembilan tahun akibat demam panas,” kata Shahrul Aswan Shamshudin, 41, bapa kepada kembar tiga yang mencuri perhatian ketika memulakan sesi persekolahan tahun satu di Sekolah Kebangsaan (SK) Sultan Ismail Petra I, di sini, semalam.

Kembar tiga itu, Nurul Aira Farhana, Nurul Afira Farhana dan Nurul Aina Farhana, masing-masing berusia tujuh tahun adalah antara 28,586 murid tahun satu yang memulakan sesi persekolahan di 418 sekolah kebangsaan di seluruh negeri ini.
Katanya, kelahiran kembar tiga itu anugerah berharga walaupun berdepan cabaran membesarkan mereka.

 

“Ketika kembar itu dilahirkan, saya terpaksa berulang-alik dari Jertih ke Kota Bharu membantu isteri sama menjaga tujuh anak termasuk kembar tiga itu. “Bagaimanapun, saya bersyukur dapat membesarkan semua anak dengan baik,” katanya.
Bagi Norazizah, demi memberi sepenuh perhatian kepada tujuh anak, dia berhenti kerja untuk menjadi suri rumah sepenuh masa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s