Suspek kes dera direman empat hari – Utusan


Suspek kes dera direman empat hari

PULAU PINANG 3 Jan. – Seorang lelaki dipercayai terlibat dalam kes dera seorang kanak-kanak kelmarin, ditahan reman selama empat hari bermula hari ini.

Suspek yang berusia 46 tahun itu ditahan polis selepas pulang ke rumahnya di Jalan Perak di sini, untuk mengambil baju pukul 11.20 malam tadi.

Dia yang cuba mengubah identitinya dengan membotakkan kepala sebelum itu menghilangkan diri selepas kejadian dera tersebut terbongkar.

Timbalan Ketua Polis Negeri, Datuk Abdul Rahim Jaafar yang ditemui pemberita di Wad Pediatrik Hospital Pulau Pinang mengesahkan penahanan tersebut.

“Kita telah dapatkan perintah reman daripada mahkamah dan polis akan menjalankan siasatan lanjut,” katanya.

Menurutnya, masyarakat perlu memainkan peranan dalam hal ini agar tiada lagi kanak-kanak yang menjadi mangsa dera.

“Jiran tetangga perlu melaporkan segera kepada polis sekiranya ragu-ragu bahawa ada kanak-kanak didera di kawasan perumahan mereka,” ujarnya.

Dalam kejadian Ahad lalu, seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun dipukul dan dibiarkan menangis bersendirian di rumahnya lebih 10 jam selepas mengusik dompet bapanya dan mencicirkan beberapa kad.

Mangsa berjaya diselamatkan oleh sepasukan anggota polis dan pegawai Jabatan Kebajikan Masyarakat pada pukul 11.45 malam kelmarin selepas dihubungi jirannya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s