Pelajar dipukul dituduh bawa lari teman wanita – Metro


Pelajar dipukul dituduh bawa lari teman wanita

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

SUBANG JAYA: Seorang pelajar lelaki berusia 15 tahun dipukul dua remaja samseng dengan menggunakan kayu dan besi selepas dituduh membawa lari teman wanita salah seorang daripada mereka dalam kejadian di sebuah kedai makan di USJ8, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari itu, mangsa yang juga pelajar sebuah sekolah menengah mengalami kecederaan di bahagian badan dan lebam kedua-dua kaki selepas dipukul bertalu-talu.
Mangsa, Azlan Shamsuri, 15, berkata dia tidak menyangka dua lelaki tidak dikenali itu menuduhnya membawa lari seorang gadis yang juga rakan sekolahnya sebelum bertindak memukulnya.

 

Katanya, ketika kejadian dia sedang makan di kedai berkenaan sebelum didatangi dua remaja sebaya dengannya dengan tiba-tiba memarahinya.
“Mereka mengeluarkan kata-kata kurang sopan dan menuduh saya membawa lari teman wanita salah seorang daripada mereka.
“Saya menafikan kerana tidak berbuat demikian membuatkan mereka marah sebelum kedua-duanya mengambil sebatang kayu dan besi yang berada di kedai itu lalu melibas ke badan saya,” katanya ketika dihubungi, semalam.

 

 

Menurutnya, akibat pukulan itu dia mengalami kecederaan di badan dan lebam di kaki.
Katanya, salah seorang daripada mereka kemudian bertindak lebih berani apabila cuba menikamnya dengan menggunakan besi, namun dia sempat mengelak.

 

“Mereka turut merampas beg duit yang mengandungi wang tunai RM30 dan dokumen pengenalan diri saya,” katanya yang berjaya melarikan diri daripada dua lelaki itu.
Mangsa kemudian menceritakan hal itu kepada keluarganya sebelum membuat laporan di Balai Polis USJ8 Jaya sejurus kejadian serta mendapatkan rawatan di klinik berdekatan.
Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Yahaya Ramli mengesahkan menerima laporan itu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s