Bekas guru maut dirempuh kereta – Sinar Harian


Bekas guru maut dirempuh kereta

WARTAWAN SINAR HARIAN
25 Mac 2012
Keluarga mangsa menunggu di Unit Forensik HRPZ untuk menuntut mayat mangsa.

KOTA BHARU – Seorang warga emas maut, apabila motosikal yang ditunggangnya hilang kawalan sebelum merempuh sebuah kereta yang dipercayai keluar dari sebuah lorong di Jalan Telipot, di sini semalam.

Kemalangan yang berlaku pada jam 9.15 pagi berhampiran simpang keluar dari Sekolah Menengah Zainab (SMK) Zainab 1, itu menyebabkan mangsa, Tan Seng Chun, 60 yang dipercayai keluar dari rumahnya untuk membuang sampah gagal mengelak kereta jenis Toyota Avanza yang keluar dari simpang terbabit.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Azham Othman berkata, mangsa merupakan bekas guru, menunggang motosikal menuju ke simpang empat dan secara tiba-tiba sebuah kenderaan yang dipandu seorang wanita, keluar dari lorong kecil berhampiran asrama Sekolah Menengah Zainab 1, menyebabkan motosikal mangsa hilang kawalan.

“Mangsa tidak sempat menekan brek dan motosikal mangsa merempuh kereta terbabit dari belakang sehingga menyebabkan dia mengalami kecederaan parah di kepala.

Dia disahkan meninggal di tempat kejadian dan mayat di bawa ke hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) untuk dibedah siasat sebelum keluarga mangsa menuntutnya untuk urusan pegebumian,”katanya yang akan menyiasat kes itu mengikut seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Sementara itu Sinar Harian cuba mendapatkan keluarga mangsa, namun mereka enggan ditemu bual kerana masih bersedih dengan kejadian itu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s