4 pelajar terkena renjatan panahan petir masih dirawat – Sinar Harian


4 pelajar terkena renjatan panahan petir masih dirawat

SITI SHAHROSAMIRAH SHAHARMAN
10 April 2012
petir melaka

AYER KEROH – Seramai 11 pelajar yang menerima rawa­tan­ di Hospital Melaka selepas cedera akibat terkena renjatan panahan petir di Kem Pengakap, Pengkalan Badak, Bukit Katil, di sini, kelmarin, sudah dibenarkan pulang.

Timbalan Pengarah Hospital Melaka (Klinikal), Dr Abdul Raof Jaafar berkata, empat pelajar lagi bagaimanapun perlu menerima rawatan lanjut.

“Sebelas pelajar dibenarkan pulang pada jam 9 malam tadi (kelmarin) tetapi bakinya terpaksa ditahan dan ditempatkan di wad pemerhatian kerana mereka masih dalam keadaan lemah.

“Kita masih memberikan rawatan kepada empat pelajar ini termasuk melakukan pemeriksaan dan pemerhatian jantung,” katanya kepada Sinar Harian, di sini, semalam.

Semalam, Sinar Harian melaporkan seramai 15 pelajar dari 17 sekolah sekitar negeri ini terkena renjatan akibat panahan petir di kem berkenaan, petang kelmarin.

Pelajar terbabit yang me­ngikuti perkemahan Pasukan Kadet Bersatu Malaysia (PKBM) selepas sebatang pokok di situ dalam kejadian kira-kira 5.30 petang.

Kesemua pelajar dari Sekolah Menengah Kebangsaan St Francis, Banda Hilir, di sini, adalah antara 584 pelajar yang menyertai program perkema­han bermula semalam hingga Sabtu ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s