Kanak-kanak hilang di kawasan perkelahan ditemui mati lemas – Bernama


Kanak-kanak hilang di kawasan perkelahan ditemui mati lemas

2012/05/05

IPOH: Seorang kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun yang dilaporkan hilang ketika mandi di kawasan perkelahan Sungai Larah, Bukit Berapit dekat Taiping, petang semalam, ditemui mati lemas malam tadi.

Ketua Polis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Yusof Mohd Diah, berkata mayat Alif Aiman Zamzuri ditemui tersangkut dicelah pokok kira-kira 500 meter dari tempat kejadian pada jam 10.45 malam tadi oleh pasukan Jabatan Bomba dan Penyelamat.

Katanya, mangsa yang berasal dari Kampung Teloi Kanan, Kuala Ketil, Kedah di hantar ke Hospital Taiping untuk bedah siasat.

Dalam kejadian jam 4.15 petang semalam, mangsa dan ibu bapanya yang dalam perjalanan dari Ipoh ke Baling, Kedah dikatakan berhenti di tepi jalan berhampiran kawasan perkelahan itu untuk berehat dan mandi.

“Semasa mereka mandi di sungai itu tiba-tiba satu kepala air kuat turun dari arah hulu sungai dan menghanyutkan mereka bertiga,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Yusof berkata, pasangan suami isteri itu berjaya menyelamatkan diri dengan berpaut pada sebatang pokok di tepi kawasan perkelahan itu, manakala anak mereka hilang dibawa arus deras. – BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s