Nayati mula bersekolah – Berita Harian


Nayati mula bersekolah

Oleh Safeek Affendy Razali

2012/05/05

KUALA LUMPUR: Nayati Shamelin Moodliar, 12, yang diculik di depan sekolahnya pada 27 April lalu, kembali meneruskan sesi persekolahannya semalam, selepas dibebaskan oleh penculiknya di Hentian Rehat dan Rawat (R&R) Sungai Buloh, pagi kelmarin.

Bapa mangsa, Sham Moodliar, 41, berkata, anaknya itu lebih bersemangat dan tidak sabar bertemu guru dan rakan sekelasnya serta meneruskan pelajarannya selepas diculik selama enam hari oleh dua individu yang melarikannya dengan sebuah kereta.

“Sejak ditemui, dia kelihatan lebih ceria dan gembira selepas bertemu saya dan isteri meskipun pada raut wajahnya masih trauma dengan kejadian menimpanya. Namun, saya pasti dia akan dapat melupakan kejadian berkenaan.

“Sebaik bertemu dengan kami, dia memberitahu keinginannya untuk menikmati nasi ayam yang menjadi makanan kegemarannya dan dia kelihatan begitu berselera,” katanya pada sidang media khas di Damansara Perdana, di sini, semalam.

Sham turut memberitahu, beliau akan membawa keluarganya bercuti ke Eropah dalam masa terdekat bagi membolehkan mereka sekeluarga melupakan peristiwa hitam berkenaan.

“Kami sekeluarga tetap akan tinggal di sini, cuma kami akan pergi bercuti untuk melupakan apa yang terjadi. Kami ingin melihat Nayati gembira seperti selalu tanpa sebarang gangguan,” katanya yang enggan mengulas gangguan yang dimaksudkan.

Bagaimanapun, Nayati tidak dapat hadir dalam sidang media yang turut dihadiri ibunya, Janice Smith, 40, kerana tekad ingin menghadirkan diri ke sekolahnya di Sekolah Antarabangsa Mont Kiara, di sini selepas hampir seminggu tidak bersekolah dan bertemu rakan sekelas.
Sham yang kerap menitiskan air mata setiap kali diajukan soalan mengenai kejadian penculikan anaknya enggan mengulas lanjut kejadian itu, namun berterima kasih kepada Polis Diraja Malaysia yang bertungkus-lumus mengesan dan menyelamatkan anaknya.

“Saya dan isteri tidak dapat tidur siang dan malam mengenangkan nasib yang menimpa Nayati. Namun, kami yakin dengan usaha polis yang menubuhkan pasukan khas serta bertugas siang dan malam bagi menjejaki suspek,” katanya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s