Kasihmu ibu… – Metro


Kasihmu ibu…

Oleh Asmah Rusman
asmah@hmetro.com.my
E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

KUALA LUMPUR: Hasrat seorang wanita yang mahu menukar kasut di kedai sebelum menghantar bekalan makanan anaknya di sekolah bertukar tragedi selepas terbabit dalam kemalangan di Jalan Kepong-Jinjang, di sini, semalam.

Dalam kejadian jam 10 pagi itu, mangsa yang menunggang motosikal maut di tempat kejadian selepas kepalanya hancur digilis kenderaan berat.
Mangsa, K Punitha, 39, dipercayai dalam perjalanan ke kedai kasut selepas kasut baru yang dibelikan untuk anak keduanya yang berusia 16 tahun tidak sepadan dengan kaki.

 

Sumber polis trafik berkata, siasatan awal mendapati motosikal mangsa dipercayai bergesel dengan sebuah kenderaan sebelum diseret beberapa meter menyebabkan mangsa terjatuh.
“Sebuah kenderaan berat yang tidak dikenal pasti dipercayai mengekori motosikal mangsa dari belakang tidak sempat mengelak lalu menggilis kepala mangsa sebelum pemandu kenderaan itu melarikan diri,” katanya.
Katanya, tempurung kepala mangsa yang bekerja sebagai tukang cuci dan pembantu rumah bertaburan dan terpaksa dikutip anggota polis trafik yang tiba di lokasi kejadian.

 

 

“Kasut sekolah dan bekalan makanan anaknya turut ditemui di lokasi kejadian berhampiran motosikal mangsa,” katanya.
Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. Polis meminta saksi kejadian tampil di mana-mana balai polis untuk membantu siasatan.

 

Mayat dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s