Gurauan mengundur ke balkoni berakhir tragis – Metro


Gurauan mengundur ke balkoni berakhir tragis

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

GEORGETOWN: Gurauan seorang kanak-kanak berjalan mengundur di balkoni berakhir tragedi apabila maut selepas terjatuh dari tingkat satu Blok 2, Flat Desa Mawar, Bandar Baru Farlim, di sini kelmarin.

Dalam kejadian jam 3.30 petang, V Kavin Raj berusia enam tahun bermain berseorangan di balkoni flat berhampiran tangga di tingkat satu sebelum tergelincir dan terjatuh.
Difahamkan, ketika itu kakaknya berada di tingkat tiga rumah flat berkenaan ternampak mangsa bermain di kawasan terbabit sebelum cuba memanggil adiknya kerana khuatir terjatuh.

 

Bagaimanapun, mangsa yang ketika itu menikmati aiskrim tidak mengendahkan panggilan kakaknya, sebaliknya cuba bergurau dengan berjalan mengundur.
Kanak-kanak terbabit dikatakan tidak dapat mengimbangi badan ketika berada di hujung beranda sebelum terjatuh dengan kepalanya menjunam terlebih dulu di atas jalan.
Berikutan kejadian itu, mangsa kemudiannya dikejarkan ke Hospital Pulau Pinang (HPP) oleh ahli keluarganya.

 

 

Kanak-kanak itu disahkan meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital.
Ketua Jabatan Forensik HPP, Datuk Dr Zahari Noot berkata, hasil bedah siasat pihaknya mendapati mangsa mengalami kecederaan teruk di kepala dipercayai disebabkan hentakan kuat. Sementara itu, Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Gan Kong Meng ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan kes terbabit diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s