Lari ikut lelaki kenal 3 hari – Metro


Lari ikut lelaki kenal 3 hari
ALOR GAJAH: Seorang gadis berusia 16 tahun yang melarikan diri dari rumah kira-kira sebulan lalu dipercayai mengikut seorang lelaki baru tiga hari dikenalinya di pekan Alor Gajah, dekat sini.

Nurul Shafikah Anuar, dipercayai menghilangkan diri selepas mengenali lelaki itu yang sering menjemput dan mengambilnya pulang selepas bekerja dan masih gagal dikesan sehingga kini.
Bapa tiri mangsa, Azraai Mohd Isa, 37, berkata Nurul Shafikah yang mesra disapa ‘kakak’ tidak pulang ke rumah selepas tamat waktu bekerja di sebuah salun, jam 10 malam, pada 4 Mei lalu.

“Pada hari kejadian, majikannya menelefon saya supaya datang mengambil Nurul Shafikah kerana dia tidak dapat menghantarnya pulang atas urusan lain sebelum saya datang menjemputnya kira-kira jam 10.15 malam.
“Sebaik tiba di salun itu saya dapati tiada sesiapa di kawasan itu sebelum berpatah balik untuk menyambung kerja sebagai pembantu di kedai makan rakan.
“Saya sangka dia sudah balik ke rumah dihantar rakan sekerja, tetapi sebaik tiba di rumah, isteri saya, Suzalita Udari, 41, hairan dan bertanya mengapa saya tidak menjemput anak balik,” katanya di sini semalam.

Azraai berkata, dia yang bimbang kemudian keluar bersama isteri mencari anaknya di sekitar pekan Alor Gajah, tetapi tidak berjaya.
“Saya percaya Nurul tidur di rumah rakan kerana sebelum ini dia pernah dua hari tidak balik dan tidur di rumah seorang rakannya berdekatan rumah kami.

“Keesokannya sekali lagi saya ke tempat kerjanya namun majikannya terkejut sebaik saya memberitahu anak tidak pulang ke rumah sejak malam kejadian,” katanya.
Katanya, mereka berusaha mencari Nurul Shafikah di merata tempat sebelum diberitahu rakan anaknya itu yang melihat Nurul mengikut seorang lelaki menaiki kereta Perodua Kancil namun tidak dapat mengecam nombor pendaftaran kereta itu.
“Rakannya nampak dia menaiki kereta Perodua Kancil dipandu seorang lelaki, tetapi tidak dapat mengecam nombor pendaftaran kereta itu yang dipandu laju.
“Saya juga diberitahu anak saya ada meminta nombor telefon seorang pelanggan lelaki yang berkunjung ke tempat kerjanya tiga hari sebelum dia menghilangkan diri.
“Saya minta lelaki yang membawa lari anak saya supaya menghantar semula kepada keluarganya. Malah, jika dia berniat ‘berniat baik’ pada anak saya, saya sedia berbincang mengenainya,” katanya.
Menurut Azraai, ada rakannya mendakwa terserempak anaknya itu kira-kira dua minggu lalu di sekitar bandar Melaka bersama dua rakan perempuan serta tiga lelaki tetapi tidak sempat menyapanya.
“Rakan saya kenal dengan anak saya itu tetapi tidak menyangka dia lari dari rumah. Katanya, anak gadisnya itu mempunyai ketinggian 165 sentimeter, berkulit hitam manis, mempunyai lekuk pada dagu dan berambut perang paras bahu dipercayai keluar memakai seluar jeans kelabu.
Menurutnya, sesiapa mengenali anaknya diminta hubungi balai polis berdekatan atau menghubunginya di talian 017-2396861.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s