Polis cari kereta proton saga guru parah disamun – Bernama


Polis cari kereta proton saga guru parah disamun

8 Jun 2012
PETALING JAYA – Polis kini mencari kereta Proton Saga milik guru wanita, yang diculik dan koma, setelah mangsa disamun oleh penjenayah dan ditinggalkan di ladang kelapa sawit di Kuala Selangor Rabu lepas.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor SAC Mohd Adnan Abdullah berkata polis sedang mencari kenderaan Proton Saga itu yang dilarikan penjenayah itu.

Beliau berkata siasatan awal polis juga mendapati guru itu telah disamun sebelum dipukul dengan teruk sehingga menyebabkan mangsa kini koma dan dirawat di Hospital Sungai Buloh, dekat sini.

“Polis telah menerima laporan daripada seorang lelaki mengenai guru itu yang ditemui dalam keadaan cedera teruk,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas laporan mengenai kehilangan guru itu, 51, oleh suaminya setelah beliau keluar dari rumahnya di Kinrara, Puchong pada Rabu lepas.

Guru itu ditemui pada hari yang sama dengan keadaan cedera teruk di bahagian muka sehingga sukar untuk suaminya mengecam mangsa.

Mohd Adnan berkata siasatan awal mendapati wanita itu telah keluar awal untuk berjoging sebelum dilarikan penjenayah.

“Polis kini menyiasat kes itu mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan cedera ketika menyamun,” katanya.

Selain itu polis turut mencari dua lelaki yang dipercayai terbabit dalam kes cubaan menculik seorang wanita di tempat letak kereta di kompleks membeli-belah di The Curve, Damansara, di sini pada 27 Mei lepas.

“Kedua-dua lelaki itu dicam melalui rakaman kamera litar tertutup (CCTV) kompleks membeli belah berkenaan. Kita minta orang ramai bantu kita memberikan maklumat,” katanya. – Bernama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s