Pelajar tingkatan tiga dikhuatiri lemas di Sungai Tanjung Medang – Bernama


Pelajar tingkatan tiga dikhuatiri lemas di Sungai Tanjung Medang
2012/06/15

KUANTAN: Kegembiraan dua bersaudara yang mandi di Sungai Tanjung Medang, dekat sini, berakhir dengan tragedi apabila seorang daripadanya dikhuatiri lemas kira-kira jam 6.30 petang, semalam.

Mangsa, Khairul Azim Ab Razak, 15, yang tinggal di Kampung Tanjung Medang, dekat sini, masih belum ditemui sehingga kini.
Timbalan Ketua Polis Daerah Pekan, Deputi Superintendan Amran Sidek, berkata pelajar tingkatan tiga SMK Tengku Abdullah, di sini, disedari terkapai-kapai dan meminta pertolongan saudaranya namun gagal membantu mangsa.
Dia kemudian bergegas pulang ke rumah untuk memaklumkan kepada ahli keluarganya mengenai kejadian itu dan sebaik saja ahli keluarga mangsa tiba semula di tempat kejadian mendapati pelajar terbabit sudah hilang.

Ahli keluarganya kemudian membuat laporan berhubung kejadian itu di Balai Polis Pekan kira-kira jam 9, malam tadi.

“Siasatan awal mendapati, saudara mangsa gagal menyelamatkan mangsa akibat arus deras sebelum mangsa hanyut hanyut dibawa arus berkenaan.

“Bagaimanapun, polis masih meneruskan operasi mencari mangsa dengan bantuan Unit Skuba, Jabatan Bomba dan Penyelamat, Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) dan penduduk kampung,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini. – BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s