Cabul dalam tandas – Sinar Harian


Cabul dalam tandas
WARTAWAN SINAR HARIAN
23 Jun 2012
KUANTAN – Seorang warga Nepal dihadapkan di Mahkamah Trafik, di sini, semalam selepas menghadapi pertuduhan mencabul seorang remaja bawah umur di dalam tandas sebuah restoran pada Mac lalu.

Tertuduh, M Arjun Raja yang juga pekerja kilang di Indera Mahkota didakwa menggunakan kekerasan terhadap mangsa berusia 17 tahun di dalam tandas sebuah restoran di Jalan Pasar Kuantan dengan memeluk badan mangsa.

Tertuduh didakwa melakukan kesalahan pada 11 Mac lalu kira-kira jam 9.45 malam dan ditangkap pada hari kejadian.

Tertuduh boleh disabitkan di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara hingga tiga tahun atau denda atau sebatan atau dengan mana-mana dua daripada seksaan itu.

Majistret, Nurunaim Abdullah menetapkan tarikh sebutan kes pada 11 Julai depan, pendakwaan dikendali Pegawai Pendakwa, Cif Inspektor Mohamad Azman Ariffin.

Arjun juga dikenakan ikat jamin sebanyak RM5,000 dengan dua penjamin warganegara Malaysia.

Sementara itu di mahkamah sama, seorang lelaki dikenakan ikat jamin sebanyak RM3,000 selepas menghadapi pertuduhan menyebabkan kecederaan terhadap seorang lelaki lain pada September tahun lalu.

Tertuduh, Zaizam Mustaffa, 36, didakwa dengan sengaja menyebabkan kecederaan pada seorang lelaki berusia 28 tahun di hadapan sebuah kedai runcit di Kampung Cherating pada 29 September tahun lalu, kira-kira jam 7.45 malam.

Tertuduh kemudiannya ditangkap pada 2 Oktober tahun sama. Zaizam boleh dikenakan di bawah Sesyen 324 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara hingga tiga tahun atau denda atau sebatan atau mana-mana dua daripada seksaan itu jika disabitkan kesalahan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s