Dua remaja maut dalam kemalangan – Bernama


Dua remaja maut dalam kemalangan
13:57:50 PM Cetak Emel Kawan

IPOH: Dua remaja terbunuh manakala seorang warga Bangladesh cedera apabila motosikal mereka dirempuh sebuah lori yang terbabas di satu persimpangan di Jalan Bota Kanan-Teluk Intan, malam tadi.

Mangsa yang terbunuh ialah Nor Azman Ahmad Jamil, 16, dan Muhammad Fakaruddin Mohamed Rasoi, 15, kedua-duanya dari Tanjung Tualang, Kampung Gajah. Mereka meninggal dunia ketika dirawat di Hospital Changkat Melintang.
Ketua Polis Daerah Perak Tengah, Superintendan Mohd Fakri Che Sulaiman berkata, warganegara Bangladesh tersebut yang turut menunggang motosikal dan cedera parah hanya dikenali sebagai Mathir, 40.

Sementara itu, pemandu lori berkenaan A. Martin Silva, 48, hanya cedera ringan.

Beliau berkata, kejadian berlaku pada pukul 8.45 malam apabila lori yang dipandu Martin dari arah Teluk Intan ke Bota Kanan dikatakan gagal dikawal semasa mengelak sebuah motosikal yang keluar dari simpang berkenaan.

“Akibat kejadian itu, lori terbabit terbabas dan merempuh dua buah motosikal yang dinaiki remaja terbabit dan warga Bangladesh itu yang ketika itu berhenti di simpang itu,” katanya. – BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s