Ditikam depan sekolah adik – Metro


Ditikam depan sekolah adik
Oleh Mohd Nasif Badruddin dan Khairul Hamizy Ramlee
am@hmetro.com.my

KUALA TERENGGANU: Usaha seorang abang untuk mendamaikan pertelingkahan adik perempuannya dengan rakan sekolah bertukar tragedi apabila dia parah akibat ditikam dua kali di depan sebuah sekolah di Bukit Tunggal, di sini, semalam.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari itu, mangsa, Shuhadan Usop, 22, dikatakan menunggu bapanya, Usop Embong, 50-an, pergi berjumpa guru disiplin sekolah berkenaan untuk berbincang mengenai kes adiknya yang bergaduh dengan seorang pelajar perempuan lain.
Ketika menunggu bapanya di pondok pengawal, mangsa tiba-tiba didatangi abang kepada pelajar perempuan yang dikatakan bergaduh dengan adiknya dan lelaki terbabit terus meluru ke arahnya.

Suspek yang marah sebaik ditanya tujuannya terus memukul mangsa dengan topi keledar sebelum menggunakan belati untuk menikam perut dan dagu mangsa.

 

Shuhadan yang masih lemah ketika ditemui di Wad Pembedahan Lelaki, Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini, semalam berkata, selepas menikamnya, suspek meninggalkan tempat kejadian sebelum datang semula dengan membawa senjata dipercayai pedang samurai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s