Tauke ikan tidak mengaku bersalah rogol anak angkat – Sinar Harian


Tauke ikan tidak mengaku bersalah rogol anak angkat
WARTAWAN SINAR HARIAN
16 Julai 2012
KUALA TERENGGANU – Seorang tauke ikan tidak mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen Kuala Terengganu, semalam atas pertuduhan merogol ‘anak angkat’nya yang berumur 16 tahun dalam kejadian di Jambu Bongkok, Merchang di Marang pada November tahun lalu.

Tertuduh, Mohd Sabri Mohd Yanon@Mohamed, 50, yang berasal dari Jambu Bongkok, mengangguk faham ketika pertuduhan terhadapnya dibacakan di hadapan Hakim Wan Fadhilah Nor Wan Idris.

Pendakwaan dijalankan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Zulfazliah Mahmud manakala Mohd Sabri diwakili peguam, Nik Mohd Radhia Nik Abd Ghani.

Berdasarkan pertuduhan, tertuduh didakwa merogol mangsa yang juga gadis bawah umur, di sebuah rumah di Jambu Bongkok, Marang antara jam 2.15 petang hingga 4 petang pada November tahun lalu.

Oleh itu, dia didakwa mengikut Seksyen 376 (2) (d) Kanun Keseksaan. Jika sabit kesala-han, dia boleh dikenakan hukuman penjara tidak kurang lima tahun dan tidak lebih 30 tahun serta sebat.

Hakim Wan Fadhilah Nor kemudiannya menetapkan 14 Ogos depan sebagai tarikh sebutan semula kes dan membenarkan Mohd Sabri diikat jamin sebanyak RM8,000 dengan seorang penjamin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s