Kanak-kanak lelaki dikhuatiri lemas terjatuh longkang – Bernama


Kanak-kanak lelaki dikhuatiri lemas terjatuh longkang

21 Julai 2012
KUALA LUMPUR – Seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun dikhuatiri lemas selepas tergelincir ke dalam longkang besar di kawasan deretan rumah kedai di Jalan Bunga Tanjung, Pandan Indah semasa hujan lebat petang tadi.

Saksi kejadian berkata kanak-kanak itu dipercayai dibawa arus longkang itu selepas terjatuh ke dalamnya ketika mangsa bersama seorang rakannya melintas jalan di kawasan tersebut.

Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat Selangor Mohamad Sani Harul berkata bomba menerima panggilan daripada orang ramai pada pukul 6.40 petang tadi memaklumkan terdapat saksi kejadian yang melihat seorang kanak-kanak tergelincir ke dalam longkang tersebut.

Ekoran itu, bomba menghantar dua jentera bersama enam anggota ke tempat kejadian untuk mencari kanak-kanak itu dengan bantuan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia, katanya dalam sistem pesanan ringkas (SMS) kepada Bernama malam ini.

Namun, sehingga kini mangsa yang belum diketahui identitinya, masih belum ditemui.

Gerakan mencari mangsa masih giat dijalankan di sekitar kawasan Ampang dan Cheras.

Sementara itu, Ketua Polis Ampang Jaya ACP Amiruddin Jamaluddin ketika dihubungi berkata mangsa dipercayai dibawa oleh arus deras dan dikhuatiri lemas. – Bernama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s