5,000 ucapan kasih ibu, guru – Berita Harian


5,000 ucapan kasih ibu, guru
01:15:06 AM Oleh Nas Norziela Nasbah Cetak Emel Kawan

Kuala Lumpur: Kira-kira 5,000 penyertaan diterima bagi peraduan Selamat Hari Guru dan Sayang Ibu Sayang Ayah anjuran Kelab TaHa dan Berita Harian (BH).

Ketua Pegawai Operasi Tabung Haji, Datuk Kamarudin Mat Ali berkata, peraduan itu yang bermula sejak April sehingga Mei lalu itu khas dibuka penyertaannya kepada seramai 1.07 juta ahli Kelab TaHa yang sudah mendaftar. Beliau berkata, peraduan Selamat Hari Guru dan Sayang Ibu Sayang Ayah itu bertujuan memberi peluang kepada ahli Kelab TaHa untuk menyampaikan kad ucapan kepada ibu bapa dan guru mereka mengikut hasil kreativiti masing-masing.
Generasi muda

“Peraduan ini adalah inisiatif pihak Tabung Haji melalui Kelab TaHa dalam usaha melahirkan generasi muda yang bijak dan pada masa sama berdaya saing apabila menyertai pertandingan kreatif sebegini.

“Selain hadiah individu, lima sekolah akan turut menerima wang tunai RM500 serta sijil kerana menghantar penyertaan terbanyak,” katanya pada majlis pemilihan pemenang bagi kedua-dua peraduan itu di Bangunan Tabung Haji, di sini, semalam.

Turut hadir, Pengurus Besar, Bahagian Simpanan dan Pengeluaran, Mohd Ridzuan Wahi, Pengurus kanan, Bahagian Khidmat Pelanggan, Noor Azmima Ismail dan Pengurus Kanan Jualan Korporat The New Straits Times Press (NSTP), Salmah Hanim Hares.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s