Remaja maut rempuh sama sendiri – Berita Harian


Remaja maut rempuh sama sendiri
04:12:43 AM Oleh Omar Osman dan Zulaity Zulkiffli Cetak Emel Kawan

Sungai Petani: Dua remaja maut, seorang lagi parah apabila motosikal ditunggang mereka bertembung sesama sendiri dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di sini, kelmarin.

Kejadian berlaku di kawasan Padang Lembu dekat Gurun, ketika ketiga-tiga motosikal itu dalam perjalanan menghala Kampung Paya Mengkuang dekat Pendang, jam 11.50 malam.

Dua yang terbunuh dikenal pasti sebagai Mohd Azim Azmi Ismail, 17 dan Mohd Hafiz Baharom, 18, manakala seorang lagi remaja berusia 17 tahun, Mohd Khairolnizam Ayob, parah. Semua mangsa dikatakan berasal dari Kampung Paya Mengkuang, dekat sini.
Jalan siasatan

Ketua Trafik Kuala Muda, Deputi Superintendan Mohd Kamil Ahmad, berkata siasatan dijalankan bagi mengenal pasti sama ada ketiga-tiga motosikal dari arah sama atau bertentangan. Kedua-dua mangsa mati di tempat kejadian.

Dalam kemalangan berasingan, seorang remaja maut apabila motosikal dinaikinya terbabas dan melanggar papan tanda di tepi jalan selekoh berhampiran Kampung Tempayan Pecah dekat Ayer Hitam di sini, petang kelmarin.

Mohamad Azizi Ishak, 16, meninggal dunia di tempat kejadian dalam kejadian jam 7.30 petang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s