‘Tak ingat nombor ayah’ – Metro


‘Tak ingat nombor ayah’
Oleh Mohamad Naufal Mohamad Idris
am@hmetro.com.my

SHAH ALAM: “Saya tak ingat nombor telefon bapa saya,” itu antara alasan seorang remaja lelaki berusia 13 tahun yang ditahan dalam Operasi Bersepadu Cegah Jenayah di sini, malam kelmarin.

Dalam operasi bermula jam 11 malam kelmarin hingga 4 pagi semalam membabitkan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam, Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) dan Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) itu, tujuh lagi lelaki berusia 20-an hingga 48 tahun ditahan atas pelbagai kesalahan dadah.
Timbalan Ketua Polis Daerah Shah Alam, Superintendan Mazlan Othman berkata, siasatan mendapati remaja itu menunggang motosikal berseorangan tanpa lesen dari rumahnya di Meru, Klang kira-kira 35 kilometer dari sini semata-mata untuk berseronok di bandar raya ini. Katanya, remaja terbabit berpura-pura tidak tahu nombor telefon bimbit bapanya kerana tidak mahu bapanya tahu dia ditahan polis. Sementara itu, dalam operasi sama seorang lelaki warga tempatan berusia 34 tahun ditahan kerana disyaki cuba menyeludup diesel untuk dijual di pasaran gelap.

“Siasatan mendapati lelaki itu mempunyai rekod jenayah lampau membabitkan kes samun dan dadah. Kami turut merampas lori yang digunakan untuk menyeludup itu,” katanya.

Artikel ini disiarkan pada : 2012/07/30

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s