Pelajar lemas di kolam – Metro


Pelajar lemas di kolam
REMBAU: Kegembiraan lima pelajar perempuan mandi-manda di sebuah kolam mandi di taman rekreasi, di sini, berakhir tragedi apabila seorang daripada mereka mati lemas, petang kelmarin.

Dalam kejadian pada jam 4 petang itu, Gigi Low Mei Kee, 13, dari Taboh Naning, Alor Gajah, Melaka pergi ke kolam itu bersama empat rakannya.
Ibu saudaranya, Liew Ying Yie, 35, berkata, Gigi yang juga anak sulung dua beradik tinggal bersama datuknya, Liew Sin, 58, manakala ibu bapanya, Bi Ting, 32, dan Low Wei Chuan, 30-an bekerja di Kuala Lumpur.

Menurutnya, dia terkejut dimaklumkan bapanya bahawa Gigi lemas ketika mandi di kolam bersama rakannya dan bergegas pulang bersama ibu bapa mangsa.
“Seorang rakan Gigi menghubungi ayah dan memaklumkan kejadian mengejutkan itu. Ayah kemudian bergegas ke tempat kejadian dan apabila sampai, ada orang cuba membantu cucunya dengan melakukan pernafasan mulut (CPR).
“Melihat keadaan Gigi yang lemah, ayah terus terus membawanya ke hospital menggunakan kereta tetapi disahkan mati ketika mendapat rawatan di Hospital Tampin,” katanya. ketika ditemui di pekarangan Bilik Mayat Hospital Tampin.

Sementara itu, ibu bapa mangsa enggan ditemubual kerana terlalu bersedih di atas kehilangan anak mereka.
Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan Mizan Md Dom ketika dihubungi mengesahkan mengenai kejadian.

Artikel ini disiarkan pada : 2012/08/03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s