Giant dan Nestle rai OKU – Sinar Harian


Giant dan Nestle rai OKU
WARTAWAN SINAR HARIAN
5 Ogos 2012

Nadzry (kanan) membantu kanan-kanak OKU memilih samping untuk digayakan pada hari raya nanti.
KOTA BHARU – Peneraju pasar raya dan peruncit utama negara, Giant dengan kerjasama Nestle (M) Sdn Bhd melunaskan tanggungjawab sosial mereka dengan menyediakan kelengkapan raya kepada 50 orang kurang upaya (OKU), kelmarin.

Pengurus besarnya, Nadzry Nordin berkata sekurang-kurang sejumlah RM200 kos pembelian diperuntukkan pada setiap seorang OKU untuk membeli keperluan mereka sempena Aidilfitri akan datang.

Katanya, usaha itu juga bertujuan memberi peluang kepada golongan istimewa itu merasai nikmat memiliki baju, kasut dan barangan baru ketika berhari raya.

“Kami juga memberi peluang mereka memilih sendiri, pakaian dan kasut yang mereka mahu pakai nanti dengan membawa mereka ke pasar raya Giant di sini.

“Di samping itu kami juga mengadakan majlis berbuka puasa selepas selesai pemilihan barangan-barangan berkenaan,” katanya ketika ditemui di pasar raya berkenaan di sini, petang kelmarin.

Pada program berkenaan, OKU dari Yayasan Orang Kurang Upaya Kelantan (YOKUK) bernasib baik dipilih sebagai peserta program berkenaan.

Nadzry berkata, program itu dijalankan serentak di lima lokasi termasuk dua Selangor, Kuching dan Kelantan.

“Program ini adalah acara tahunan kami dan pertama kali kolaborasi bersama Nestle diadakan dan Insya-Allah akan diteruskan pada masa depan. Selain itu Giant juga turut menawarkan potongan harga terhadap pelbagai barangan untuk keperluan Ramadan dan Aidilfitri akan datang,” katanya.

Sementara itu, Azimah Mohd Anuar, 22, menyatakan rasa gembira apabila berpeluang mengenakan baju kurung baru pada hari raya nanti.

“Sekurang-kurangnya pemberian ini dapat meringankan beban ibu yang perlu berbelanja kepada tujuh lagi adik-beradik saya yang lain. Terima kasih kepada Giant dan Nestle,” katanya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s