Tak pulang lepas ke ‘sekolah’ – Metro


Tak pulang lepas ke ‘sekolah’
KUALA LUMPUR: “Pulanglah beraya di rumah sayang,” rayu seorang ibu selepas anak perempuan keduanya tidak pulang ke rumah mereka di Jinjang Utara, di sini, sejak 7 Ogos lalu.

Remaja terbabit, Norshakila Mohd Nordin, 17, dikatakan tidak pulang selepas pergi ke sekolah pada pagi hari kejadian sebelum ibu bapanya mendapati dia langsung tidak menjejakkan kakinya di sekolah itu.
Ibunya, Ruziah Abd Rauf, 35, ketika datang ke Balai Berita, di sini, semalam bersama suami dan empat anaknya yang lain berkata, dia tidak lena tidur setiap malam mengenangkan nasib anak perempuannya itu.

“Tiada sebarang perselisihan faham mahupun pergaduhan berlaku antara kami, malah Shakila bersikap seperti biasa pada hari kehilangannya dengan menjawab panggilan kira-kira jam 1.30 tengah hari memberitahu dia menghadiri kelas tambahan.
“Dia yang kebiasaannya pulang jam 3 petang tidak muncul walaupun waktu berbuka sudah hampir, oleh itu saya, bapa dan abang sulungnya mencarinya di merata tempat,” katanya. Ruziah turut berkata, semua rakan sekolahnya sudah dihubungi, malah tunangnya juga mengatakan tidak tahu di mana gadis terbabit berada.
Bimbang dengan keselamatan anaknya, Ruziah kemudian membuat di Balai Polis Jinjang untuk tindakan selanjutnya.

“Hari raya semakin dekat, segala persiapan untuk dirinya juga telah kami sediakan, malah adik-adiknya juga sentiasa bertanya di mana dia berada sekarang.
“Pulanglah sayang, ibu, ayah dan adik beradik semua rindukan kakak (Norshakila),” rayunya lagi.

Katanya, sesiapa pernah melihat atau mempunyai sebarang maklumat mengenai Norshakila boleh menghubunginya di 017-2756215 atau mana-mana balai polis berdekatan.

Artikel ini disiarkan pada : 15/08/2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s