‘Tiada semangat untuk beraya’ – Metro


‘Tiada semangat untuk beraya’
Oleh Iskandar Shah Mohamed
iskandar@hmetro.com.my

MELAKA: Perjalanan seorang pelajar tingkatan lima Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Temu untuk membeli baju raya bertukar tragedi berdarah apabila dia maut selepas motosikal ditunggangnya terbabit dalam kemalangan dengan dua kenderaan lain di Lebuh Ayer Keroh berhampiran Hospital Pantai di sini, malam kelmarin.

Lebih memilukan Muhammad Nazhif Sharif, 17, dikatakan terseret sejauh kira-kira 50 meter oleh treler membawa muatan jubin lantai dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.
Difahamkan, dalam kejadian jam 10 malam itu, anak sulung daripada enam beradik yang menunggang motosikal jenis Yamaha SS datang dari arah Ayer Keroh menuju ke pusat bandar.

Sejurus tiba di lokasi kejadian, motosikal itu dipercayai hilang kawalan lalu melanggar belakang sebuah kereta Proton Wira menyebabkan mangsa terjatuh dan dia diseret sebuah treler yang berada di laluan berkenaan menyebabkannya cedera parah di badan dan kepala.

Rakan mangsa, Ng Kok Leng, 16, berkata dia dan dua rakannya termasuk mangsa baru pulang dari sebuah pusat beli-belah di Ayer Keroh.
Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

Artikel ini disiarkan pada : 15/08/2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s