Penganggur cuba rogol budak dijel – Utusan


Penganggur cuba rogol budak dijel

PETALING JAYA 16 Ogos — Seorang penganggur dihukum penjara 10 tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini setelah mengaku bersalah cuba merogol seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun pada tahun lalu.

Hakim Hayatul Akmal Abdul Aziz menjatuhkan hukuman itu terhadap Abd. Hakim Mohd. Radzi, 32, kerana mahkamah memandang serius kesalahan tertuduh apatah lagi ia melibatkan kanak-kanak dan dilakukan di kawasan berhampiran sekolah mangsa.

Abd. Hakim didakwa melakukan perbuatan itu terhadap kanak-kanak tersebut di dalam hutan, belakang Sekolah Kebangsaan Merbau, Sempak, Sungai Buloh dekat sini di antara pukul 6.45 pagi dan 7.30 pagi, 2 Ogos 2011.

Timbalan Pendakwa Raya, Ching Kian Chun mengemukakan pertuduhan mengikut Seksyen 376(2) Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 511 kanun sama yang membawa hukuman penjara maksimum 30 tahun dan boleh dikenakan sebat.

Mengikut fakta kes, tertuduh memasuki bilik darjah mangsa dan mengangkat mangsa keluar sebelum membawanya ke sebuah kawasan hutan berhampiran sekolah melalui pagar sekolah yang rosak dan cuba merogolnya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s