Kemalangan: Tidak sangka hilang anak – Sinar Harian


Kemalangan: Tidak sangka hilang anak

WARTAWAN SINAR HARIAN
26 Ogos 2012
Kemalangan: Tidak sangka hilang anak
Orang awam memangku Fazli sementara menunggu bantuan ambulans.

ARAU – Seorang remaja maut di tempat kejadian apabila motosikal yang ditunggang bersama rakannya dirempuh sebuah kereta dari arah Changlun-Kuala Perlis, tengah hari semalam.

Kejadian yang berlaku di lebuh raya Changlun-Kuala Perlis kira-kira jam 1 tengah hari itu mengakibatkan mangsa yang maut dikenali Zarul Sobirin, 14, dan rakannya, Fazli Hisham, 14, cedera parah.

Menurut seorang saksi yang hanya mahu dikenali Abdul, 50-an, berkata, ketika itu, mangsa yang cuba keluar dari simpang Kampung Banat menuju ke seberang jalan itu dilanggar kereta terbabit sehingga menyebabkan mangsa yang maut tercampak di bahu jalan manakala Fazli terjatuh di atas jalan.

Katanya, kedua-dua remaja terbabit dikatakan teragak-agak untuk berhenti sebelum keluar dari simpang itu dan meneruskan perjalanan mereka sehingga dirempuh sebuah kereta yang dinaiki sebuah keluarga.

Mangsa dibawa ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) untuk mendapatkan rawatanselanjutnya. Sementara itu, bapa Zarul, Sobirin Mohamad, 37, berkata, anaknya bersama rakannya itu ke rumah kawan mereka yang terletak di Kampung Banat.

Menurutnya, dia tidak menyangka bahawa kemalangan itu menyebabkan dia kehilangan anaknya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Arau, Superintendan Mohd Nadzri Hussain ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian terbabit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s