Nordi mahu bawa tiga anak cari Zana – Sinar Harian


Nordi mahu bawa tiga anak cari Zana

NORSHIKIN MOHD SALLEH
30 Ogos 2012
Nordi mahu bawa tiga anak cari Zana
Tiga anak Nordi yang kini tinggal bersamanya
Nordi mahu bawa tiga anak cari Zana
Siti Norzana (kanan) bersama adik-adiknya.

SENAI – Jika misi menyelamatkan Siti Norzana Nordi, 12, atau Zana sebelum ini terbantut apabila dia dikatakan selamat di bawah jagaan polis, kali ini ayahnya, Nordi Adi, 57, bertekad mencarinya sampai dapat walau apa pun yang terjadi.

Bezanya kali ini dia akan membawa tiga lagi anaknya bersama.

Nordi yang bertugas sebagai pengawal keselamatan kesal apabila berita yang mengatakan Zana sudah selamat daripada cengkaman ibu tirinya, Karsini, 28, ternyata tidak benar.

“Saya rasa terpedaya dan tertipu apabila dimaklumkan bahawa Zana masih dikuasai oleh bekas abang ipar saya.

“Apa yang membuatkan saya terkilan ialah saya sudah sampai ke Jambi, Indonesia setelah menempuh perjalanan selama 24 jam, selain berhabis wang, mengabaikan kerja dan sanggup meninggalkan tiga anak yang lain di rumah,” katanya dengan nada sedih.

Menurut Nordi, kekecewaan itu menyebabkan dia mengambil keputusan untuk membawa ketiga-tiga anaknya, Nurul Safiza Fitri, 11; Muhammad Nurhan, 9, dan Nur Masyita Amiera, 8, untuk ke Lampung bagi memulakan pencarian Zana.

“Kalau selamat, kami akan pulang. Jika sebaliknya, kami rela mati bersama,” katanya kepada Sinar Harian, di sini, semalam.

Nordi turut memberitahu Sinar Harian, dia menerima panggilan telefon daripada Zana pada hari raya ketiga dan merayu mahu pulang ke Malaysia kerana tidak tahan hidup di sana.

“Diri ini rasa hendak terbang, kali ini saya mahu saksikan sendiri Zana di depan mata, baru saya berpuas hati.

“Memang saya tidak ada duit, tapi saya nekad untuk ke sana. Biarpun terpaksa meminjam atau membuat kerja sampingan, matlamat saya hanya untuk jumpa Zana,” katanya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s