Lelaki bersama anak tak pulang sejak 1 September – Metro


Lelaki bersama anak tak pulang sejak 1 September

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

KAMPUNG GAJAH: Kehilangan dua beranak, Mohd Razali Bidin, 46, dan anak tunggalnya, Mohd Izani, 7, terus menimbulkan tanda tanya apabila mereka berdua tidak pulang ke rumah sejak 1 September lalu.

Mohd Razali yang menetap di Felcra Changkat Lada keluar rumah bersama anaknya itu menaiki motosikal pada petang 1 September lalu.
Namun, selepas 17 hari, kedua-dua mereka masih gagal dihubungi, malah usaha menjejaki mereka menerusi saudara terdekat mangsa gagal memperoleh maklumat.

 

Adik ipar Mohd Razali, Fariza Zubir, 30, ketika dihubungi semalam berkata, kali terakhir dia menemui abang iparnya ketika menziarahi keluarga mentuanya di Kampung Teluk Kepayang, pada pagi 1 September lalu.
Menurut Fariza, dia dimaklumkan kehilangan dua beranak itu dua hari kemudian oleh bapanya selepas mereka tidak pulang ke rumah selain gagal dijejaki terutama menerusi talian telefon.
“Saya tidak pasti kenapa mereka berdua menghilangkan diri, namun tidak menolak kemungkinan sedih selepas kakaknya yang juga isteri Mohd Razali, Che Om Abdullah, 46, meninggal dunia akibat penyakit asma pada 27 Ogos lalu.

 

 

“Mungkin mereka terlalu sedih dengan pemergian arwah kakak saya. Namun, lebih membimbangkan mereka menghilangkan diri tanpa pesanan,” katanya.
Katanya, dia juga bimbang kerana Mohd Izani tidak pergi ke sekolah hampir dua minggu.

 

“Selain itu, adik Mohd Razali yang menetap di Tambun, Ipoh sudah membuat laporan di Balai Polis Tambun,” katanya.
Sesiapa yang mempunyai maklumat dan terserempak dengan Mohd Razali dan anak lelakinya itu boleh menghubungi Fariza di talian 013-4657611 atau 013- 5949530.

 

Artikel ini disiarkan pada : 2012/09/17

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s