Ibu rayu gadis dua kali hilangkan diri pulang – Bernama


Ibu rayu gadis dua kali hilangkan diri pulang

30 September 2012

KUALA TERENGGANU – Seorang ibu yang bimbang dengan keselamatan anak perempuannya, yang menghilangkan diri buat kali kedua bulan lepas, merayu gadis berusia 17 tahun itu supaya segera pulang ke pangkuan keluarga.

Zakiah Abdul Majid, 49, berkata anaknya Noor Farah Hieza Mokhtar bertindak keluar daripada rumah pada Hari Raya kedua pada 20 Ogos lalu dengan memakai Baju-T dan seluar pada kira-kira 2 petang.

Menurutnya anaknya sudah berhenti sekolah semasa tingkatan tiga dan membantu keluarga menjalankan perniagaan kecil-kecilan.

“Kami balik ke rumah kira-kira pukul 1 petang dan abangnya katanya dia adiknya keluar rumah sebelum itu. Abang dia ingat dia nak pergi ke rumah kawan dekat rumah kami tetapi kira-kira pukul 4 petang kami pergi cari tapi dia tiada.

Katanya pada sebelah pagi pada hari kejadian, anaknya bersama keluarga telah pergi menziarahi sanak saudara sempena Aidilfitri di Bukit Kecil di sini.

“Saya percaya Farah hanya membawa kad pengenalan sahaja kerana duit serta telefon bimbitnya ditinggalkan di rumah,” katanya kepada Bernama di Chendering, dekat sini, hari ini.

Zakiah berkata anaknya pernah menghilangkan diri kali pertama pada Mei lepas dan berjaya ditemui semula di Johor Baharu, 17 hari kemudian.

Beliau berkata sebelum menghilangkan diri bulan lepas anaknya tidak menunjukkan sebarang perubahan dan tidak mengetahui sama ada anaknya mempunyai
teman lelaki.

“Saya bersama suami sentiasa bimbang dengan keselamatan anak kami sampai jatuh sakit, maklumlah orang di luar itu macam-macam,” katanya dengan nada sebak.

Sementara itu, bapa gadis itu, Mokhtar Harun merayu sesiapa yang mempunyai maklumat berhubung anaknya supaya menghubunginya di talian 014-8324040 atau mana-mana balai polis. – Bernama

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s